Vertrouwensarts Veilig Thuis Flevoland

Veilig Thuis Flevoland is vanwege uitbreiding op zoek naar een Vertrouwensarts die zich met een brede doelgroep gaat bezig houden op het gebied van huiselijk geweld en  kindermishandeling. Wil jij het verschil maken en werk doen wat er écht toe doet? Wij begrijpen dat! Wij hebben namelijk dezelfde passie en bevlogenheid. We zien graag je sollicitatie tegemoet.

Dit is de rol
Als Vertrouwensarts houd jij je bezig met een breed pakket, kindermishandeling, huiselijk geweld of geweld in afhankelijkheidsrelaties. Jij bent het eerste medische aanspreekpunt bij vermoedens van onveilige situaties, grensoverschrijdend gedrag, mishandeling of misbruik. Is er sprake van lichamelijke mishandeling of acute ernstige of levensbedreigende situaties doen we een beroep op jouw expertise. Jij beoordeelt en analyseert complexe medische problematiek, voert gesprekken met betrokkenen en speelt een integrale rol in het proces, van advies tot (crisis)interventies. Eventueel schakel je externe specialisten in, bijvoorbeeld bij seksueel geweld of voor forensische rapportage. Je gaat in gesprek met gezinsleden en legt contact met medische en andere hulpverleners. Je verwijst naar externe specialisten of consulteert medici buiten de organisatie. Ook adviseer je de collega’s van Veilig Thuis en doet melding bij de politie als er een vermoeden is van een ernstig strafbaar feit.

Je vertegenwoordigt de organisatie bij voorlichting en in overleggen met bijvoorbeeld ziekenhuizen en huisartsen. Samen met vertrouwensartsen uit andere Veilig Thuis regio’s verzorg je eens per 3 maanden de 24-uurs bereikbaarheid. Na een gedegen inwerkperiode begeleid je ook stagiaires.

Dit ben jij
Jij bent in het bezit van een goede klinische blik en beschikt over uitmuntende communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent daadkrachtig en gaat altijd resultaatgericht te werk. Het snel schakelen tussen de verschillende casussen is wat je gewend bent. Je kan goed samenwerken en een netwerker. Je kunt goed coachen, bent vernieuwend en blijft je zelf op de hoogte houden van de nieuwe ontwikkelingen. Je draagt bij aan kwaliteitsverbetering en verdieping van het vak, niet alleen betreffende jeugdzorg, maar ook ouderenmishandeling en volwassenengeweld. Verder herken jij je in de volgende woorden: Professionaliteit, humor en collegialiteit.
En natuurlijk wil jij actief bijdragen in een Veilig Thuis voor iedereen.  Samen met de procesbegeleider, gedragswetenschappers en de managers ondersteun je onze maatschappelijk werkers zodat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

Dit neem je mee
  • Een afgeronde opleiding geneeskunde met specialisatie tot vertrouwensarts die geregistreerd is in het VVAK  
  • Minstens 3 jaar relevante ervaring binnen een vergelijkbare functie
  • Kennis van omliggende vakgebieden en alle vormen van geweld en onze doelgroepen of bent bereid je hier op korte termijn in te verdiepen
  • De bereidheid aanvullende scholing te volgen
  • In het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer

Wat bieden wij
Naast uitdagend werk in een enthousiast team, krijg je de vrijheid om te initiëren en te innoveren. Verder is ontzorgen is onze grootste zorg. Zo zorgen wij ook voor onze medewerkers. Dit kun je verwachten:
  • Een warm welkom dankzij een gedegen onboarding traject
  • Een jaarcontract voor 24 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband
  • Een bruto maandsalaris van min. € 4.279,- / max. € 6.750,- (Cao Sociaal Werk, schaal 12)
  • Daarnaast kent de cao een loopbaanbudget en een individueel keuzebudget, waarin de mogelijkheid bestaat om salaris en vrije tijd uit te ruilen. Het individueel keuzebudget is ongeveer 16,4% van je salaris. Bijvoorbeeld om jezelf verder te ontwikkelen. Of om werk en privé beter met elkaar in balans te brengen. Klik hier om verder te lezen wat we je bieden
  • Een vergoeding bij het vervullen van de beschikbaarheid diensten.

Dit zijn wij
Bij VTF werken ongeveer 130 medewerkers in verschillende teams, jij maakt deel uit van de medische vakgroep. Je maakt deel uit van de medische vakgroep, die bestaat uit 4 vertrouwensartsen en een forensisch verpleegkundige. Wij hebben de praktijkopleiding tot vertrouwensarts in huis. De vertrouwensarts is binnen de organisatie betrokken bij alle processtappen, van adviesfunctie, triage tot uitvoering van onderzoeken en het doen van (crisis)interventies. Meer weten kijk verder op www.werkenbijveiligthuisflevoland.nl.

 Enthousiast?
Voldoe je aan de bovenstaande eisen en sluit jouw profiel aan op de functie dan ontvangen we graag jouw cv en uitgebreide motivatie. Wacht niet met solliciteren tot de sluitingsdatum, gedurende de publicatie plannen wij al gesprekken in overleg in. Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Ana Vera Baeza, recruiter, via 06-51258593 of Annemieke van der Bas via 06-11765010.

Het opvragen van referenties en het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure.

Deel in jouw netwerk Deel op Facebook Deel op X Deel op LinkedIn Deel op Google Plus Afdrukken Tip een vriend(in)
Functie: Vertrouwensarts Veilig Thuis Flevoland
Afdeling:
Veilig Thuis Flevoland Almere
Dienstverband: Vast, Jaarcontract
Salaris: CAO Sociaal Werk, schaal 12 min. € 4.279,- / max. € 6.750,- o.b.v. 36-uur
Opleidingsniveau: WO / MSc
Aantal uur: 24 uur per week
Relevante werkervaring: 1 tot 2 jaar relevante werkervaring
Sollicitatiedeadline: zondag 30 juni 2024
Locatie: Almere